Έι, πού είναι η ελευθερία;



Η αυλαία της ελληνικής κρίσης έπεσε και η Δύση ρίγησε από τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών. Από χθες οι πιο δεινοί γραφιάδες καλέστηκαν να ξαναγράψουν την πολιτική ιστορία της χώρας μας κι έτσι από τούδε κι εφεξής :

Το κεφάλι της Παπαρήγα γίνεται λόγκο του Ρωσικού Ινστιτούτου Αθηνών, σιδεροτυπία σε t-shirts, σε τζόκεϊ καπελάκια και η κοκκινισμένη ματιά της ζει πια μόνο σαν ιδέα στις ψυχές μας. 

Το πράσινο χρώμα υπάρχει πλέον μόνο στη χλωροφύλλη. 

Ο Πάνος Καμμένος από "Ανεξάρτητος Έλλην" προβιβάζεται σε "Ανεξάρτητο Ον" ενώ ο Αλέξης Τσίπρας νίκησε το σύμπαν... εεεμ, σχεδόν! Στις επόμενες εκλογές, που δε θ'αργήσουν πάλι να έλθουν, ο κύριος Τσίπρας θα κατορθώσει να πάρει, επιτέλους, δώρο την Ελλάδα τεμμαχισμένη σε εκατομμύρια κομματάκια LEGO με στόχο να τα συναρμολογήσει. Δε θα μιλήσει όμως σε κανέναν για τον στόχο του διότι ουδέποτε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ φανέρωσε το πολιτικό του πλάνο. Στο τέλος ο Αλέξης θα βαρεθεί το "χτίσιμο" και θα δώσει το "παιχνιδάκι" του σε κάποιον άλλον μαστροχαλαστή για να το μοντάρει.Ούτε ο επόμενος θα μπορεί, βεβαίως, να το συναρμολογήσει καθώς από το LEGO θα λείπουν τα σημαντικότερα τουβλάκια. Τότε θα μαζευτούν όλοι μαζί οι μαστροχαλαστές, θα κάνουν ολομέλεια για να δουν ποιος απ'όλους έχασε τα πολύτιμα "τουβλάκια" και τελικά θα συναποφασίσουν ότι κανείς τους δεν έχασε τίποτε. Απλά το παιχνίδι ήταν ελαττωματικό απ'τη μάνα του, ήτοι το εργοστάσιο τους έδωσε λειψό παιχνιδάκι. Τότε, η ολομέλεια θα ψάξει να βρει τους δανειοδότες με το χειρότερο επιτόκιο  για να αγοράσει καινούργια τουβλάκια, θα βάλει νταβατζήδες τους πρώην κατακτητές της (δοκιμασμένοι φύλακες) για να φυλάνε τα καινούργια τουβλάκια και όταν μετά καταλάβουν τι μαλακία έκαναν θ'αρχίσουν να τσακώνονται αναμεταξύ τους σαν άγριοι ζουλού. Τους άγριους τσακωμούς των "ζουλού" θα αντιληφθεί με το βιονικό αφτί του ο κύριος Μιχαλολιάκος ο οποίος και θα εξαπολύσει τον κύριο Κασιδιάρη με την παρέα του στην Ολομέλεια για να τους κάνει όλους μαύρους στο ξύλο! Κι αφού οι μαστροχαλστές γίνουν "μαύροι", θα φάνε κι άλλο ξύλο επειδή δεν είναι πλέον άσπροι!!!! Χμμμ... αυτό φρονώ πως θα'ναι το προσεχές πολιτικό μέλλον μας. Δε νομίζω πως ξέχασα ν'αναφέρω κάποιο σοβαρό πολιτικό πρόσωπο...




Και για να σοβαρευτούμε λιγάκι:


Στη Χίο οι υπερήλικες έμειναν δίχως φάρμακα για δύο εβδομάδες πριν τη χθεσινή, μεγάλη μέρα των επαναληπτικών εκλογών. Τα φαρμακεία παρέμειναν κλειστά και εντός των τελευταίων 15 ημερών σημειώθηκαν 18 θάνατοι λόγω έλλειψης βασικών ουσιών και αντιβιοτικών. Σ'έναν περιφερειακό Δήμο, δηλαδή, που αποτελείται μόνον από ένα δημοτικό διαμέρισμα- κι εκεί που τα νέα δεν ταξιδεύουν τόσο γρήγορα στα ΜΜΕ- οι γέροι έπρεπε να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία ή να πεθάνουν; Δεν ξέρω αν σ'αυτό το ερώτημα είναι αρμοδιότεροι ν'απαντήσουν οι κυβερνητικοί ιθύνοντες ή ο πρόεδρος της ΠΕΦ κύριος Δημήτριος Δέμος, για άλλη μια φορά πάντως το αποτέλεσμα  των εκλογών δρομολογήθηκε  με δημοκρατικές διαδικασίες.  

Εδώ έχω κι άλλο ένα ερώτημα να απευθύνω προς το δουλοπρεπή λαό μας: 

'Έι Ραγιά, πού είναι η λευτεριά σου;"

Όχι πως περιμένω απόκριση, ειδικά με την αποβλάκωση στην οποίαν μας υποβάλλουν οι καθημερινές, ημίσαχλες σαπουνόπερες της νεο-οθωμανικής κουλτούρας.


Χρυσούλα Μολογιάννη


Αναδημοσίευση στο

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments