Η "Σπιναλόγκα" των ταλαίπωρων παρανόμων


Η εξαθλίωση φύεται  στις παρυφές της περιθωριοποίησης, της ανέχειας που αναθρώσκει απ’τη λογική της πελατειακής πολιτικής, της έλλειψης σοβαρών υποδομών και απασχόλησης της κοινωνίας μας. 


Μετά την κατάληψη της Νομικής από 300 παράνομους μετανάστες κι αφού, πρωτίστως, μάθαμε ότι “το άσυλο προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία”,  ενημερωθήκαμε εν συνεχεία ότι “το άσυλο πρέπει να αρθεί” εφόσον εξετράπη σε θεσμό προστασίας εγκληματιών και λογής λογής ταραξιών! Τα τελευταία 24ωρα, ο όρος “άσυλο” συνυφαίνεται ανερυθρίαστα και στη χείριστη έκφανσή του, με τα δρώμενα εντός της  Νομικής Σχολής Αθηνών παρ’όλο που το κλίμα των υποκινούμενων κινητοποιήσεων, του λανθάνοντος ρατσισμού και της ξενοφοβίας δεν περιορίζεται στη φρενοβλάβεια της πρωτεύουσας αλλά καλλιεργείται απ’άκρη σ’άκρη, σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Το ζήτημα, αδιαμφισβήτητα, δεν είναι η απέλαση των ξενόφερτων ή η ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Το πρόβλημα που εναργώς αναφαίνεται, είναι πιο πολυσύνθετο και δεν απορρέει από τη μετατροπή ενός ανθρωπιστικού προβλήματος σε πολιτικό, διακαναλικό πανηγύρι. Ούτε έγκειται, περαιτέρω, στο αν μερικές εκατοντάδες οικονομικών μεταναστών καταχρώνται τη διαδικασία αίτησης πολιτικού ασύλου ή στο κατά πόσο έχουν πέσει θύματα πολιτικής εκμετάλευσης. Η εξαθλίωση που γεννά εξεγέρσεις και αλλοτριώνει τα ήθη δεν αναφύεται από τα ανικανοποίητα αιτήματα μιας μερίδας  ταλαίπωρων αλλοδαπών, ούτε από συρματόπλεχτα φράγματα για τα οποία οι ιθύνοντες διατείνονται πως, εφεξής, θα εξοβελίζουν κάθε υποψήφιο μετανάστη και λαθροκινητή. Η κοινωνική εξαθλίωση εκπηγάζει από άλλου είδους φράγματα. Από τα αδιάρρηκτα φράγματα της αδιαφορίας, της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας της γηγενούς νομενκλατούρας.

Εν κατακλείδι και αναφορικά με την Κυβέρνηση, την στεκούμενη σα μολυβένιο στρατιωτάκι εμπρός στην κατάλυση έννοιας κάθε έννομης τάξης, δεν εκπλήσσομαι που ακόμα διστάζει να προβεί στην εφαρμογή των νόμων του ελληνικού κράτους. Ίσως θα έπρεπε να θεσπιστεί νομοθεσία που να επιβάλλει την άμεση επιβολή όλων των υπαρχόντων νόμων...

5 σχόλια:

CM είπε...

Τη μετακίνηση των μεταναστών σε άλλο κτίριο, στην Ομόνοια, είχαν προτείνει οι πρυτανικές αρχές. Εφόσον, όμως, ο χώρος που επρόκειτο να μεταστεγαστούν δεν τους παραχωρήθηκε μια καλή ιδέα θα ήταν να τους φιλοξενήσει ο φιλολαϊκός και κατάφωρα αντιρατσιστής κ. Α. Αλαβάνος στο διόλου ταπεινό σπιτικό του... Κατά τη γνώμη μου, για να αποδείξει ένας άνθρωπος την εγκυρότητα των πεποιθήσεών του χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια.

Ανώνυμος είπε...

well done xrissaki!.......................

mnemar είπε...

Πολύ σωστά.

CM είπε...

Υπόλογος για τις καταλήψεις ο Πρύτανης αν και επετεύχθη τελικά η εκκένωση της Νομικής.
Εντούτοις η Ελλάδα δε δύναται να φροντίσει, πολλώ δε μάλλον να ενσωματώσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ξένων οι οποίοι οργανωμένα μεν, παράνομα δε περνούν τα σύνορά μας καθημερινώς απεσταλμένοι ως πεσκέσι από τη γειτονική μας Τουρκία.
Παρ'όλ'αυτά υπάρχουν και χειρότερα, αν λάβουμε υπόψη μας την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο.
Τελικά είναι δύσκολοι οι καιροί και για τους πτωχούς εθνοπατέρες μας. Κι εμείς έχουμε το θράσος να παραπονούμαστε πως την πληρώνει συνεχώς μόνον ο απλός λαουτζίκος...

Ανώνυμος είπε...

η ΣΥΡΙΖΑ ειναι για το ..ΑΣΥΛΟ! θα ψαχνουν να βρουν ψηφο

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments