Τα του Καΐρου και εν Αθήναις (κατόπιν "Αλαβανικής" ζήτησης)

 "Να γίνει Ταχρίρ... η πλατεία Συντάγματος!"

Προ λίγης ώρας στο κεντρικό ειδησεογραφικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ακούσαμε  δια στόματος του τέως προέδρου του ΣΥΝ και τέως επικεφαλής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  κ. Αλέκου Αλαβάνου, ότι "πρέπει να κάνουμε την πλατεία Συντάγματος πλατεία Ταχρίρ". 
Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην Κυβέρνηση Παπανδρέου προτρέποντας αναίσχυντα τους διαδηλωτές της αυριανής πανελλαδικής απεργίας να  περικυκλώσουν τη Βουλή και να παραμείνουν εκεί έως ότου εξοβελιστεί η παρούσα εκτελεστική εξουσία. Ως φαίνεται, η δεκαοχταήμερη εξέγερση που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο κατά της κυβέρνησης του Χόσνι Μουμπάρακ,  αποτελεί τρανό παράδειγμα προς μίμηση.  Η ποικιλοτρόπως πληγείσα Αίγυπτος, βεβαίως, έχει ήδη ζητήσει Βρετανική βοήθεια για τη διαγραφή των χρεών της έναντι της Ευρώπης και η δυσοίωνη κατάσταση στην οποίαν  επήλθε η οικονομία της- και όχι μόνο- δε διαφαίνεται διόλου αναστρέψιμη στο εγγύς μέλλον.  Εντούτοις, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναβιώσει τα του Καΐρου και εν Αθήναις. Είναι  υπέρμαχος των ριζοσπαστικών ιδεών, του παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στο κεφάλαιο και των οικονομικών μεταναστών που ζητούν πολιτικό άσυλο. Ευαρεστείται να βιώνει από κοντά όλες τις προαναφερθέντες αδυναμίες του πλην όμως δεν αρέσκεται να  τις φιλοξενεί στα όρια της ταπεινής βιλλίτσας του αλλά  να τις  πετά σα βρωμερές σκουπιδοσακούλες στο κέντρο της πόλης μας. Κύριε Αλαβάνο ως αιδώ! Κάντε Κάιρο την αυλή σας εάν προτιμάτε και όχι την πόλη μας ρημαδιό...




4 σχόλια:

ΚΑΝΤΑΦΙΚΟΣ είπε...

Πρωτοπόροι στον αγώνα θα είναι οι συνδικαλισταράδες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΟΛΙΣ "ΞΥΠΝΑΕΙ" Ο ΛΑΟΣ. ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΣΟΥΝ.

spitha είπε...

χωρις να θελω να το προχωρισω πολιτικα, ειναι ο ιδιος κυριος που ειχε βγαλει τις αφισουλες με το συνθημα "για να βρουνε δουλεια οι νεοι, ειμαστε ετοιμοι να παμε και φυλακη!" ...τι ωραια μεγαλα λογια..!

Ανώνυμος είπε...

exei pei arketa gia na kremastei afto to komatoskilo

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments