Ήμασταν και άλλοτε "φτωχοί"...

“Αυτή η χώρα είναι ένα απέραντο τρελοκομείο.”
Κωνσταντίνος Καραμανλής

Ήγγικεν, λοιπόν, η μαύρη ώρα της Κρίσης καθώς τα πιο μοβόρα τέρατα όλων των εποχών ξεπηδούν δόλια από τις αραχνιασμένες, κινηματογραφικές ταρταρούγες  και ορθώνονται, βουβά πλέον, στα έδρανα της Βουλής ροκανίζοντας μικρόφωνα, πορφυρούς τάπητες, δημόσιο χρήμα και ανθρώπινες ζωές αναγκάζοντας τον εργαζόμενο πολίτη να ξεχυθεί στους δρόμους με ηχηρή απόγνωση και χημικά δάκρυα αγωνίας στα μάτια.

Η αθλιότητα της λαμογιάς περιφέρεται εντός του κοινοβουλίου τυλιγμένη σ’έναν πολύχρωμο, πολυκομματικό μανδύα και εξαπλώνεται σαν πανδημία άτυπης γρίππης για την οποία σοφά υποθέτουμε πως κάπου υπάρχει ένα αντίδοτο πλην όμως δεν επαρκούν τα φραγκοδίφραγκα στα φτωχά βαλάντιά μας για να το προμηθευτούμε. Κι έτσι ξαφνικά σπάμε όλοι τους πεινασμένους κουμπαράδες μας σιχτιρίζοντας παθιασμένα την κρίση την λεβεντοκτόνα! Η κρίση του εθνικού χρέους μας, όμως, δεν έσκασε μύτη απροειδοποίητα σαν φαντομάς... Γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να θεριεύει στα άπληστα σπάργανά της, κάπου ανάμεσα σε παραδόπιστα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, τρεφόμενη από εσωκοµµατικές αντιδράσεις που τώρα πια έχουν βρει την αφορμή τους στις επίμαχες ρυθµίσεις για τα εργασιακά. Και παρ’όλο που σαν κράτος (και δη μέλος της έχουσας αυστηρών κριτηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης) πάμε κατά διαόλου, δεν ακούστηκε ποτέ καµιά επίσηµη δέσµευση για βελτιώσεις ούτε του ασφαλιστικού ούτε κανενός άλλου φλέγοντος ζητήματος. Μόνον η πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης για το τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία δημιουργώντας θυελλώδεις αντιδράσεις και σκηνές απείρου κάλλους  για τον φιλοθεάμονα λαό... Σκηνές που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε σαν μακάβριες παραμνησίες τα τελευταία  τραγικά χρόνια. Τραγικά όπως και ο θάνατος των τριών υπαλλήλων στην τράπεζα, κατά το προηγούμενο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τραγικά όπως και ο χαμός του Αλέξη Γρηγορόπουλου που ξεσήκωσε τα πλήθη επιδεικνύοντας διεθνώς τις αναπηρίες της δημοκρατίας μας.

Είναι, λοιπόν, γεγονός πως η απηυδισμένη Ψαροκωστούλα μας βρίσκεται σε κατάσταση κοινωνικοπολιτικού αναβρασμού. Μέχρι και την περασμένη Τρίτη (29η Ιουνίου 2010) όλη η χώρα μπήκε σε απεργειακό κλοιό με θερμά επεισόδια, συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή και με τα συνδικάτα να κινητοποιούνται διαμαρτυρόμενα ενάντια στις αλλαγές του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων. Και πόσο καιρό θα βρισκόμαστε εκτός ορίων ωρυόμενοι; Όσο θα διαρκέσει η κρίση! Καθ’όλο το διάστημα αυτό, όμως, οι εκατέρωθεν θυσίες κρίνονται αναγκαίες στην αγορά εργασίας. Και το ζητούµενο είναι να κατανεµηθούν δίκαια... όχι με εκείνον τον- κάπως- “ταρατατζούμ” μαγικό τρόπο που, στο πιτς φυτίλι, κάνει τους μπατίρηδες ακόμα πιο μπατίρηδες και τους πλουσίους πλουσιότερους.

Ποιοι είναι όμως οι, επί του παρόντος, τρι(σκατά)ρατοι λόγοι παράλυσης του ελληνικού κράτους; Συνοψίζονται στις κατωτέρω νέες μεταρρυθμίσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας μας:

1ον Η δημιουργία μόλις τριών Ταμείων κύριας ασφάλισης (Δηλαδή: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ).

2ον Η καθιέρωση, σε όλα τα Ταμεία, νέου τρόπου υπολογισμού σύνταξης με γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη ή στα 60 έτη με 40 χρόνια εργασίας. Αναπόφευκτα(;), τα μεγαλύτερα βάρη πέφτουν στις μητέρες ανηλίκων,  οι οποίες, από 1/1/2013,  θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 40 έτη υπηρεσίας στο Δημόσιο, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

3ον Η επιβολή “ποινικής ρήτρας” ύψους 6 τοις εκατό για κάθε έτος πρόωρης εξόδου από το Δημόσιο.

4ον Από 1η Αυγούστου 2010 επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων ύψους από 3 έως 10 τοις εκατό (νέος ΛΑΦΚΑ) σε ποσό κύριας σύνταξης άνω των 1.400 ευρώ.

5ον Η αναστολή (αν είναι κάτω των 55 ετών) ή περικοπή της σύνταξης για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που εργάζονται.

6ον Η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μέχρι 7 έτη.

7ον Η βασική σύνταξη ύψους 360 ευρώ. (Για τις υπόλοιπες συντάξιμες αποδοχές ορίζεται ποσοστό αναπλήρωσης 64 τοις εκατό.)

8ον 13η - 14η σύνταξη στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα αντικαθίσταται με επίδομα 800 ευρώ.

9ον Νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο εντάσσονται στο ΙΚΑ από το 2011.

10ον Η επιβολή διπλής ασφάλισης για δημόσιους υπαλλήλους και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν και δεύτερη δουλειά.

11ον Η καθιέρωση κουπονιών για την αμοιβή όσων απασχολούνται σε οικιακές ή αγροτικές εργασίες.

Πέραν όλων των ανωτέρω, θα αναθεωρηθεί το καθεστώς που αφορά στις αναπηρικές συντάξεις, θα γίνει περικοπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ενώ, ευτυχώς, δεν καταργείται η σύνταξη χηρείας και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες οι οποίες δε θ’αναγκαστούν, εν τέλει, να στραφούν στο δρόμο του εξαποδώ κυνηγώντας αργυρώνητους και δήθεν λουσάτους γκόμενους ή λιγοστές στιγμούλες γυμνής διασημότητας σε ροζ dvd που φορολογούνται με συντελεστή Φ.Π.Α επιστημονικών συγγραμάτων!


Κι αν κάποτε κομπάζαμε σα γύφτικα σκεπάρνια που γεννιόμασταν Έλληνες, τώρα πια είναι κρίμα που έχουμε φτάσει σε σημείο ναδίρ... Είναι κρίμα που τα χρέη, η διαφθορά, οι εξεγέρσεις και τα σκάνδαλα πάσης φύσης και πολιτικών χρωματισμών μας έχουν κάνει διεθνώς ξεφτίλα... Είναι κρίμα που έχουμε “φτωχύνει” τόσο από αισθήματα, αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής… Και φοβόμαστε τι; Να μην επιστρέψουμε στην παλιά φτώχεια μας; Στην εποχή που ένας στιβαρός πολιτικός έφερε  δικαίως το βαρύγδουπο προσωνύμιο “Γέρος της Δημοκρατίας” και όχι την υποτιμητική προσφώνηση “Κωστάκης”, “Γιωργάκης” και κατ’επέκτασιν “άχρηστος”, “ηλίθιος”, “εκμεταλλευτής” και “υπαίτιος” του αίσχους της σημερινής κοινωνίας; Ας γυρίσουμε στα χρόνια εκείνα λοιπόν. Ας επιστρέψουμε τότε... τότε που ο βασικός μισθός δεν ξεπερνούσε τις 2,000.00 δραχμές το μήνα... Τότε που τη βγάζαμε στα σπίτια και στις αυλές με γέλιο και τραγούδι γύρω από ένα μικρό τραπεζάκι που όμως χωρούσε αβασάνιστα όλη τη γειτονιά. Τότε που δεν υπήρχε συμφέρον στις σχέσεις. Τότε που ήμασταν Άνθρωποι και βρίσκαμε την ευτυχία στα μικρά πράγματα.

Aς γίνουμε ξανά “φτωχοί” όπως άλλοτε...

posted under |

18 σχόλια:

Γιώργος Παναγόπουλος είπε...

Εξαιρετική η γραφή όπως πάντα Χρυσούλα και αυτή η ιδεολογία που αντικατοπτρίζει πιστεύω οτι σε χαρακτηρίζει!!Να είσαι καλά και να μας χαρίζεις πιο συχνά τα κείμενά σου !

CM είπε...

Η ογδόη Ιουλίου ορίστηκε τελικά ως μέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού από την Ολομέλεια της Βουλής και όπως ήταν αναμενόμενο την ανακοίνωση αυτή ακολούθησε αμέσως προκήρυξη νέας γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με κύριο αίτημα την απόσυρση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Κυβέρνηση... Φυσικά, η μόνη απόσυρση που μέχρι στιγμής αποφασίστηκε ήταν της τροπολογίας που θα έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους από το υπουργείο Εργασίας! Ως είθισται, πάλι οι ηλικιωμένοι και οι μη έχοντες πλήρωσαν τη νύφη. Και εις άλλα!...

Ανώνυμος είπε...

psssss!!!!kokinise o topos filenadula!!!1hahaha!!!oraia pu ta grafeis re cy!oraia noimata kai le3eis.vasika ehw kai mia agnwsti..ti einai iparamnisia??????sory pu den eimai toso shetiki me ta politika alla ehw alles hares egw!!!haha filakia polla!!!PENNY

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως το κείμενό σου αντιπροσωπεύει αυτά που θέλουμε όλοι να πούμε αλλά δεν μπορούμε γιατί είμαστε κότες!!! Δυστυχώς είμαι κι εγώ μία από τους μη έχοντες και με ενοχλεί η κατάντια. Πολύ θα ήθελα να αλλάξει η κατάσταση αλλά δεν το βλέπω. Ελπίζω τα παιδιά μας να έχουν καλύτερη μοίρα αν ζήσουν στην Ελλάδα...
Φιλιά πολλά Χρυσούλα μου,
Ακριβή

Ανώνυμος είπε...

NA PE8ANUNE OLOI OI POLITIKOI OI PALIOPUSTHDES!!!!!MIA BOMBA STHN BOULH GAMO THN PUTANA MU!!!!

CM είπε...

Κι άλλη τροπολογία...

...σύμφωνα με την οποία οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις επιβαρύνονται με δέκα επιπλέον έτη υπηρεσίας. Κι όλα αυτά καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή αφίξεως του επίτροπου monsieur Ρεν (επίσκεψη ανεξάρτητη με την επιθεώρηση από το κλιμάκιο της τρόικας στις αρχές Αυγούστου) με σκοπό τη διαπραγμάτευση πρόσθετων μέτρων... Κι όλα αυτά μπας και καλυφθεί η μείωση ελλείμματός μας σε σχέση με τον στόχο του 2010. Χλωμό το κόβω και μόνο για ένα πράγμα είμαι σίγουρη: πως στην παρούσα φάση θα τρίζουν τα κοκκαλάκια όλων των μεγάλων εθνοπατέρων μας... όπως τρίζουν τα θεμέλια αυτού του έθνους εξαιτίας τους!

Υ.Γ1. Πεννάκι δε σε ξεχνώ:

*Παραμνησία = η αίσθηση ότι κάποιος έχει βιώσει ξανά στο παρελθόν μία κατάσταση (deja vu)

Υ.Γ2.Αγαπητέ ανώνυμε η βία δεν είναι λύση... το είδαμε, το νιώσαμε και το εμπεδώσαμε!

neoellinas είπε...

Άδικα φωνάζεις κοπέλα μου κανείς δεν σε ακούει.Η σημερινή νεολαία δεν ξέρει που πανε τα τέσσερα από πολιτική ούτε και ασχολείται καθόλου.Το βλέπω και από τα δικά μου παιδιά.
Αν θέλεις περιμένουμε τα σχόλιά σου και σε αυτό το θέμα http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_6722.html

Είσαι δυνατή στον λόγο.Σίγουρα και καλό παιδί όπως όλα τα παιδιά που έχει βγάλει ο Διονύσης.
Ευχές για καλό καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

ο αντρεας παπανδρεου καταστρεψε την ελλαδα. αυτος και τα τομαρια του πασοκ πουλησανε την πατριδα

Megalh Aleksadra είπε...

Νινί θα πεινάσουμε.Εγώ πεινάω από τώρα.Μαζεύω τενεκέδες με λάδια κ ζάχαρες στην αποθήκη!!!!

CM είπε...

Το παρακάτω άρθρο του Γρηγόρη Ψαριανού για τις ρεμούλες ενός κράτους-ζαρντινιέρα, παρότι γραμμένο πριν δυο χρόνια, είναι καθόλα διαχρονικό και αξίζει να το ξαναδιαβάσουμε:

"
Κάποτε, η Ελλάδα είχε τρεις κυβερνήσεις.
Μία στο βουνό, μία στο Κάιρο και την τρίτη του Τσολάκογλου, του Ράλλη και του ΄Εβερτ στην κομαντατούρα. Κάποτε, η ελληνική αστυνομία ήταν παράρτημα της Γκεστάπο. Μετά, έγινε μία η ελληνική κυβέρνηση και βασικός σκοπός ήταν ο αντικομμουνισμός.
Η ελληνική αστυνομία έπαψε να είναι παράρτημα της Γκεστάπο και απέκτησε όραμα: να δέρνει, να εξευτελίζει,να κυνηγάει κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο.

Υπάρχει η συνέχεια του «κράτους» και του παρακράτους, που δεν ξέρουμε ποιο είναι μαριονέτα του άλλου.
Υπάρχει το κράτος που δίκαζε τον Κολοκοτρώνη,
τον Μακρυγιάννη και την κλεφτουριά (τους πλιατσικολόγους και κατσαπλιάδες, όπως και τότε τους βάφτιζε), που ονομάτιζε ληστοσυμμορίτες
όσους έκαναν αντίσταση όταν το ίδιο ήταν συνεργάτης των κατακτητών.
Το κράτος που δολοφόνησε τον Πέτρουλα,
και ύστερα έβγαλε τη μάσκα και έστησε τη Χούντα.
Που δολοφονεί τον Κουμή και την Κανελλοπούλου,
τον Καλτεζά, τον Τεμπονέρα, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και δεκάδες άλλα θύματα κρατικής βίας και καταστολής χωρίς ποτέ να τιμωρηθούν
οι δολοφόνοι.
Αυτό είναι το κράτος της ζαρντινιέρας,της προβοκάτσιας των «κουκουλοφόρων» που μπαινοβγαίνουν στα περιπολικά και τις
κλούβες της ΕΛ.ΑΣ., το «κράτος δικαίου»
που παραγγέλνει ΕΔΕ και βαλλιστικές εξετάσεις
για εξοστρακισμένες σφαίρες.
Αυτό είναι το κράτος του οποίου τα ΜΑΤ
ρίχνουν χημικά μέσα στον κόσμο της πορείας και είναι στην Πανεπιστημίου όταν κάποιοι
σπάνε στη Σταδίου, στο Σύνταγμα όταν κάποιοι σπάνε στην Πανεπιστημίου, στην Κάνιγγος όταν καίνε το Κολωνάκι και στο Κολωνάκι όταν καίγεται η Πατησίων. Περιέργως.

Αυτό είναι το κράτος που κάνει λυσσασμένο πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία,με τους Εφραίμηδες και τα χρυσόβουλα, που ληστεύει τους εργαζόμενους και τζογάρει στα χρηματιστήρια τα
αποθεματικά των ταμείων,που καταργεί την παιδεία και ρυπαίνει τον πολιτισμό και το περιβάλον,που ρίχνει σφαίρες στους μαθητές
και δισεκατομμύρια στις τράπεζες και στα καρτέλ,
ενώ κ ατηγορεί με τα κανάλια του τους ξυπόλητους
για πλιάτσικο και λεηλασίες μαγαζιών!

Φιλήσυχοι νοικοκυραίοι, αγανακτισμένοι πολίτες της οργάνωσης Καρφίτσα και καναπεδάτοι βολεμένοι, βοηθήστε τους! Υπάρχει ορατός κίνδυνος αυτό το άθλιο ανοσιούργημα να καταρρεύσει.

Γρηγόρης Ψαριανός

"

Ανώνυμος είπε...

''Είναι κρίμα που έχουμε “φτωχύνει” τόσο από αισθήματα, αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής…''
Δεν έχω λόγια, για άλλη μια φορά μας κάλυψες!
Νατάσσα

CM είπε...

Φαντάσου Νατάσσα μου ότι ο κόσμος προσμένει να βγει απ'αυτόν τον καιάδα κοινωνικής ανασφάλειας ψάχνοντας τριγύρω μπας κι ανακαλύψει κάποιο ελάχιστο απομεινάρι σεβασμού, αξιοπρέπειας και αγάπης για να πιαστεί απ'αυτό και να σκαρφαλώσει ξανά στην επιφάνεια.
Όμως την πηγή των πιο όμορφων ανθρωπίνων συναισθημάτων δεν τη βρίσκουμε άραγε γιατί την αναζητούμε διαρκώς σε λάθος μέρη/ανθρώπους ή γιατί απλά δεν υπάρχει πια;

km είπε...

pali egrapses adelfi!

CM είπε...

Περαιτέρω ψαλιδίσματα στις συντάξεις με το "καλημέρα" σας.

Με την τσίμπλα στο μάτι σήμερα το πρωί ακούσαμε για περικοπές έως 10 τοις εκατό σε ΤΕΒΕ, ΔΕΚΟ και ΔΗΜΟΣΙΟ!!! Με τόσο σοβαρές ανακοινώσεις αναμένεται ες αύριο να προκύψουν λαϊκά ερωτημάτα τύπου: "Θα πάρουμε σύνταξη κανονική ή πλασματική;", "Προβλέπει νέα μέτρα το διαβόητο μνημόνιο;", "Θα καλύψουμε τα έσοδα που πρέπει;", "Θα πεθάνουμε τελικά στην ψάθα ή θα μας την κατα(σ)χέσουν κι αυτή;;;;"!!! Εμένα γιατί κάτι μου λέει πως η μέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού από την Ολομέλεια θα μας μείνει αλησμόνητη; Μέχρι και ο Χαρδαβέλας το είπε: "Το 2012 δε θα καταστραφεί ο κόσμος... απλά θα πτωχεύσει!"... Σωστός ο Κωστάκης! Κι εγώ μαζί του!

* Σήμερα, πριν φύγω για το γραφείο, πρόλαβα να παρακολουθήσω την πρώτη ώρα της νέας ενημερωτικής, πρωινής εκπομπής του ANT1 "Elatte" με τη Ράνια Θρασκιά. Πολύ ωφέλιμη η ιδέα να εξηγούν με απλά λόγια στη δημοσιογράφο, οι πλέον αρμόδιοι, τους όρους της νέας ασφαλιστικής νομοθεσίας μας και της πολιτικής επικαιρότητας ούτως ώστε να καταλάβει όλος ο κόσμος τι λαχνός έχει πέσει στην Ελλαδίτσα

No είπε...

Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις Χρυσούλα μου. Το θέμα είναι ότι το γνωρίζουμε πως «Θα γίνουμε ξανά “φτωχοί” όπως άλλοτε...» Τουλάχιστον, όσοι ζουν τόσα χρόνια στην λιτότητα (και είναι πολλοί), δεν θα τους πειράξει λίγη «φτώχια» ακόμα. Για τους άλλους, μπορώ να φανταστώ μια κατάληξη. Καλή δύναμη.

KATAGGELWN είπε...

AUTO TO GNWRIZATE KURIA MOLOGIANNH?????

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Η ΕΦΗ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ 2 ΚΟΡΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
Η ΕΦΗ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ (ΚΟΡΗ ΤΟΥ π. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΥ) ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΟΡΗ ΤΟΥ π. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ), ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ, ΤΙΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

CM είπε...

Προς: Καταγγέλων

Ομολογουμένως δεν είχα λάβει γνώση για το άρθρο το οποίο αναρτήσατε. Φυσικά εμένα δε με αφορά διόλου η ανωτέρω καταγγελία καθότι δεν είμαι διορισμένη από κανέναν στο Δημόσιο. Παρακαλώ όπως απευθυνθείτε στους ιδίους.

Ανώνυμος είπε...

εξω οι κλεφτες!!!!!!!!!!!!!

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments