Προσοχή: Ακολουθεί (γκρι) πολιτική διαφήμιση!


«Εμπρός λοιπόν καλά μου παπούτσια» είπε ο αστυνόμος Σαΐνης και τα θαυμαστά ελατήρια στις σόλες των υπηρεσιακών υποδημάτων του τον εκτόξευσαν σαν δημοσιονομικό έλλειμμα σε ουράνια ύψη την ώρα που ένα σύννεφο από πράσινα ομιλούντα παπαγαλάκια κατευθυνόταν απειλητικά προς το μέρος του. “Είσαι βλάκας, είσαι βλάκας” έκραζαν οι δυσοίωνοι ψιττακοί κι άρχισαν να τον τσιμπούν ολόγυρα με τα μυτερά ράμφη τους σαν τσόφλι από αράπικο φυστίκι.
Κάπως έτσι θα μπορούσε να είχε οπτικοποιηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση η αποδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας που κατηγορείται, ίσως όχι άδικα, για μοιραία λάθη και ασυγχώρητη ολιγωρία.
Πέρα από τις γκάφες της ΕΛ.ΛΑΣ και τα πράσινα παπαγαλάκια του γαλάζιου τηλεοπτικού σποτ που επρόκειτο να παιχτεί την προεκλογική περίοδο του 2007 αλλά τελικά κατέληξε στο συρτάρι του υπουργού Επικρατείας, η οικονομική κρίση συνεχίζεται ενώ την 7η Ιουνίου οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να εκλέξουν τους Ευρωβουλευτές τους για έβδομη φορά.
Το 2009 είναι σαφώς έτος εκλογικό ενώ όσον αφορά στις δικές μας πολυσυζητημένες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα πάντα βάσει έγκυρων δημοσκοπήσεων, ο Κ.Καραμανλής μπορεί να θεωρείται ο πλέον καταλληλότερος για πρωθυπουργός της Ελλάδας όμως το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι το κόμμα που εμπιστεύεται περισσότερο ο λαός.
Μέσα σ’αυτό το δημοσκοπικό “παράδοξο” λοιπόν, θα ήθελα να επισημάνω πως, εν τέλει, εξαιρετικά σημαντικό θα είναι οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες μιας και η αποχή- όπως μας έχει διδάξει η ιστορία- έχει υπάρξει ουκ ολίγες φορές ένα είδος διαμαρτυρίας σε δύσκολες και διαταραγμένες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε.
Κι αν η πηγή όλης αυτής της κρίσης έγκειται σε λάθος διακυβέρνηση... και αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι Πράσινο ή Μπλε ή Κόκκινο... θα υπάρξει τελικά κάποια διαφορά- προς το καλύτερο- για εμάς;

posted under |

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό κείμενο

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments