Περί οικονομικής αβεβαιότητας και αγανάκτησης...



Γνωρίζουμε ότι η Κρατική Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ούτε καν Κρατική. Γνωρίζουμε ότι ούτε και η κρίση είναι τυχαία. Η μόνη κρυφή/φανερή επιδίωξη δεν είναι άλλη από την πρόκληση μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης κι ενός γενικευμένου αδιεξόδου. Τότε η μοναδική "θεάρεστη" λύση θα είναι η δημιουργία Παγκόσμιου Νομίσματος, Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας και συνακόλουθα Παγκόσμιας Κυβέρνησης. 
Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει ουσιαστικά εδώ και 2,5 - 3 χρόνια, εφόσον έκτοτε δεν υπάρχει χρηματική ροή, εξ ου και η ολοκληρωτική διάλυση της κοινωνικής οργάνωσής μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο, ο πτωχευμένος κόσμος, να φυτεύει σφαίρες στο κέφαλι του και ο πολιτικός κόσμος να συλλυπείται με  επιδαυρικές, δακρύβρεχτες δηλώσεις ενώ εντός του σκέπτεται "μη μου τους κύκλους τάρατε, εγώ λεφτά έχω... έξω!". 
Παρ'όλ'αυτά, ίσως βρεθεί μια λύση με τη δημιουργία νέων ρυθμών ανάπτυξης και εξαγωγών, δηλαδή μέσω ενός νέου σχεδίου "Μάρσαλ". Το θέμα είναι τίνι τρόπο θα αναλωθεί αυτό το χρηματικό βοήθημα... Θα επενδυθεί, επί παραδείγματι, στην αξιοποίηση του ελληνικού φυσικού/ορυκτού πλούτου ή θα πέσει στη διαχείριση γνωστών και μη εξαιρεταίων επιτήδειων;;; Όντως χρειαζόμαστε την ανάπτυξη όσο τίποτε άλλο, από τη στιγμή όμως που είμαστε "υποανάπτυκτοι" μήπως θα'πρέπε να φερθούμε όπως όλοι οι "υποανάπτυκτοι" λαοί; Μήπως θα'πρεπε να δικάσουμε και να καταδικάσουμε όλους αυτούς τους λήσταρχους της Βουλής έτσι όπως τους πρέπει;... κρεμώντας τους ανάποδα, προς τέρψιν του φιλοθεάμονα αγανακτισμένου ψηφοφόρου, στην πλατεία Συντάγματος;  Η ασυδοσία της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού έφαγε την Ελλάδα! Όταν δίνεις ελευθερία κι εξουσία στον Έλληνα λαμόγιο είναι σα να δίνεις το απασφαλισμένο κουμπί πυροδότησης μιας ατομικής βόμβας σ'ένα δίχρονο...

Στις επικείμενες εκλογές, λοιπόν, όλοι στις κάλπες για να ρίξουμε την ψήφο μας σε κόμματα με αντιμνημονιακή στάση. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ, ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ, ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ!

Χ.Μ.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments