Φοβού τ’ασκέρι του Αλλάχ


7ος μ.Χ αιώνας: 
Όταν ο στρατάρχης των Σασσανιδών κατευθυνόταν εναντίον των Aράβων, είχε πολυμελή συνοδεία από μουσικούς και οινοχόους, αλλά δεν είχε οπισθοφυλακή. 
Δε θεωρούσε επίφοβους αντιπάλους τους, επί αιώνες, υποτελείς των Περσών.
Και όμως, λίγο αργότερα, αυτοί οι "άμοιροι" υποτελείς  τους συνέτριψαν.
(Η υποτίμηση ενός  κατ'ουσίαν πρωτόγονου αντιπάλου, σε οποιονδήποτε πόλεμο, είναι ένα  πάθημα του παρελθόντος που αν γινόταν μεταγενέστερα μάθημα, η γενιά  μας θα βίωνε μιαν εποχή λιγότερο αποτρόπαια. )

Το αιφνίδιο της μουσουλμανικής βιαιότητας και ο απολίτιστος ζήλος των Αράβων να εξαπλωθούν ανά τον κόσμο καθιστά, πλέον, τη βαρβαρική επικράτηση του Ισλάμ μιαν όχι και τόσο μακρινή παγκόσμια απειλή. Παρ’όλ’αυτά, μέχρι στιγμής, κανένας δυτικός ηγέτης, ούτε οι ΗΠΑ δύνανται να παρουσιάσουν μιαν ολοκληρωμένη θεώρηση για την καταπολέμιση του ισλαμικού ιμπεριαλισμού. Είναι αντιληπτό, δυστυχώς, ότι στις σημερινές εν Ελλάδι συνθήκες (ήτοι με την τρομοκρατία της χρεοκοπίας, τις εξεγέρσεις, την κατάληψη των βίων μας και των βουλευτικών εδράνων από βρωμερά σκουπίδια) δε νοείται “ν’αφήσουμε το γάμο και να πάμε για πουρνάρια”. Δε νοείται δηλαδή να υπάρξει καμιάν ενθάρρυνση δημιουργίας ορθών δεξαμενών σκέψης και καμιάν υγιής δημεγερσία επί της αντιμετώπισης του εν γένει μουσουλμανικού εκφοβισμού. Και όμως... πόσο ωφέλιμο θα ήταν αν είχαμε τη δέουσα ενημέρωση επί πολλών πρωτευόντων θεμάτων, όπως είν’αυτό της διάδοσης της αγάπης που διδάσκει η δική μας ανθρώπινη και μεγαλειώδης θρησκεία σε αντίθεση με την κληρονομιά της σποράς του θανάτου. (Αναφερόμενη στην προσφορά γνώσεων θρησκολογώ τεχνιέντως, αφήνοντας απ’έξω τις ωμές γνώσεις που μας  προτρέπουν ν’αντλούμε απ’τη σχολική, ήδη, μελέτη της παγκόσμιας ιστορίας καθώς θεωρώ τις καταγραφές αυτής εν πολλοίς αμφισβητίσιμες. Ο λόγος μου είναι απλός: για κανένα ζήτημα του παρελθόντος που κρίθηκε άξιο καταγραφής δεν είναι ποτέ δυνατόν να γνωρίζουμε και τις δυο όψεις του νομίσματος. Η ιστορία- και δη η πολιτική- είναι αποδεδειγμένο ότι γράφεται πάντοτε από το νικητή και η πλευρά του νικητή είναι αυτή που παρατίθεται, γίνεται αποδεκτή κι αποτυπώνεται με ανεξίτηλη μελάνη εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν. Όσο αιρετικό κι αν φαντάζει όλο αυτό, δεν είναι δύσκολο ν’αντιληφθούμε πως τα μελανά σημεία της ιστορίας είναι, φυσικά, τα παραλειπόμενα.)

Επιστρέφοντας όμως στο θέμα μας, ο κόσμος, η τηλεόραση και η καθημερινή ενημέρωσή μας βρίθουν σοκαριστικών εγκλημάτων που διαπράτονται υπό τη σημαία του Ισλάμ. H Χριστιανική θρησκεία, αντιθέτως, βασίζεται στην ύψιστη αρετή της ανιδιοτελούς αγάπης. Τι πιο μέγιστο απ’την αγάπη και πόσο πιο ήρεμοι θα ήμασταν αν όλες οι θρησκείες της γης πρέσβευαν την αλληλεγγύη και την ταπεινότητα ως τρόπο ζωής! Αλήθεια,  όμως, αν ο Χριστιανισμός γινόταν, στο τέλος, οικουμενική θρησκεία θα ήμασταν, άραγε, πιο ήρεμοι; Ας γίνουμε ρεαλιστές και δίκαιοι... Απ’τη μια πλευρά, δεν πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε απλός και ταπεινός Χριστιανός, παπάς ή διάκονος θα γύριζε ποτέ τ’αριστερό μάγουλό του αν κάποιος του ράπιζε το δεξί και σας βεβαιώνω ότι αυτό δεν το λέω απλώς διότι ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τους καλοταϊσμένους, χρυσοποίκιλτους, ρασοφόρους... το λέω διότι έχω πλέον πειστεί από τα νεώτερα ιερατικά πεπραγμένα πως αυτή είναι η πάσα αλήθεια. Απ’την άλλη πλευρά, οι πιστοί του Ισλάμ, μπορεί μεν να μην υποπέπτουν σε θεατρινισμούς, είναι όμως φανατισμένοι οπαδοί μιας απάνθρωπης θρησκείας που γαλουχεί αμούστακα παιδιά έτσι που αν σκοτώσουν θα πάνε στον παράδεισο. Δυστυχώς ο Ισλαμισμός δεν είναι μονάχα μια νοσηρή θρησκεία, είναι ένα πολιτικο-στρατιωτικό παιδομάζωμα που διαμηνύει ανοικτά πως το μίσος, η βία, οι σφαγές και τα αρρωστημένα εγκλήματα οδηγούν προς τον έναν και μοναδικό δρόμο προς τον ουρανό. Από κούνιας διδάσκονται πώς να κρατούν το όπλο σα σύμβολο πίστεως οι απόγονοι των περιφερόμενων Ασιατών, των άλλοτε βαρβάρων δίχως πατρίδα και των πρωτόγονων αραβικών λαών, την αύξηση των οποίων, μάλλον, δεν έχουμε ακόμα, πλήρως, αντιληφθεί. Άπαντες οι μουσουλμάνοι των περίκλειστων αραβικών χωρών θαρρούν πως κατέχουν την ύψιστη ευλογία από το Θεό να κατακτήσουν όλα τα εδάφη και διαρκώς μας δίνουν στοιχεία πως θα προσπαθούν ες αεί και με κάθε  κτηνώδες μέσον που διαθέτουν να πετύχουν αυτόν ακριβώς το σκοπό. Όμως έως και τα κτήνη σκοτώνουν μόνον όταν πεινούν. Ετούτα τα ανθρωπόμορφα κτήνη λοιπόν, όπως θα δείτε και παρακάτω,  είναι απείρως χειρότερα...

*

Υψηλά παραδείγματα και εν τέλει θύματα της βιαιοπραγίας της ίδιας τους της πίστης οι κατωτέρω ηγετικές μορφές που εκτελέστηκαν αφού είχαν ήδη εκτελέσει αμέτρητο άμαχο πληθυσμό:


1. Σαντάμ Χουσεΐν
 
 Ο ιρακινός πρόεδρος καταδικάστηκε πριν από πέντε έτη εις θάνατον δι'απαγχονισμού.


 2. Οσάμα μπιν Λάντεν

Σκοτώθηκε την περασμένη άνοιξη στο Πακιστάν από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

3. Μουαμάρ Καντάφι

Κατηγορήθηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και σκοτώθηκε βίαια απ’τον άγριο όχλο που αποκαλούσε “λαό” του προχθές, καθώς μετέβαινε στη γενέτειρά του.

*

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ
(Προσοχή: οι σκηνές στο βίντεο που ακολουθεί είναι άκρως σοκαριστικές!)



posted under |

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oxi apla ktini oloi autoi 4eloun kremasma stis platies mazi me to giorgaki!! !

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι η ερμηνεία των θρησκειών και για ποιους σκοπούς χρησιμοποιούνται.Επίσης,κατα τη γνώμη μου όσοι έχουν κάνει εγκλήματα στο όνομα του θεού τους μόνο θρήσκοι δεν είναι απλά χρησιμοποιούν τη πίστη σαν μέσο ελέγχου και χειραγώγησης.Έχουν γίνει τρομέρα εγκλήματα στο όνομα του ισλάμ αλλά και στο όνομα του Χριστού.Τέλος,ας δούμε λίγο τους δύο πρώτους από ποιους θανατώθηκαν απο το λαο τους?

atonstar είπε...

Αγαπητή Χρύσα,
οι θρησκείες έπαιξαν το ρόλο τους ως μέσα χειραγώγησης των λαών, όταν το πλήθος δεν είχε πρόσβαση στην κοινωνία της γνώσης. Οπότε μπορούμε να τις θεωρήσουμε ως παιδική ασθένεια τούτου του πλανήτη... Ήρθε όμως η εποχή για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα προς την πλήρη κατάργηση τους για να απελευθερώσουμε τις μάζες από τις αυταπάτες που τις κρατά στο σκοτάδι. Δυστυχώς όμως ένα μεγάλο μέρος του οικονομικού συστήματος είναι βασισμένο στην πίστη και επηρεάζει άμεσα το εμπόριο. Δεν βλέπω λύση σήμερα εκτός και αν δημιουργούσαμε γκετοποιημένες ηπείρους... Από δω οι χριστιανοί, από κει οι μουσουλμάνοι, παραπέρα οι βουδιστές κλπ κλπ... Φυσικά εγώ θα ζούσα στο γκέτο των άθεων... Λοιπόν γράφοντας αυτά μου φαίνονται σαν καλές ιδέες για ένα μυθιστόρημα μελλοντολογικό...

CM είπε...

Πολύ σωστά. Οι πιο αποτρόπαιες σφαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας έγιναν στο όνομα της θρησκείας αλλά με κατ'ουσίαν ανομολόγητο πρόσχημα τις εγκόσμιες επιδιώξεις. Έως και στις σύγχρονες εποχές η θρησκεία συνέβαλε στη συγκρότηση της εθνικής συνείδησης οδηγώντας σε αμείλικτους πολέμους, εθνικούς αλλά και εμφύλιους (ας θυμηθούμε τι συνέβη πριν από 20 έτη στη Γιουγκοσλαβία). Ο Θεός δε σχετίζεται με τον πόλεμο όμως στην πορεία της ιστορίας μας "εις το όνομα του Θεού" βιώσαμε τους μεγαλύτερους πολέμους. Αυτό είναι το οξύμωρο της πραγματικότητας. Και φυσικά γι'αυτό ακριβώς κάπου αναφέρω πως θα ήταν υπέροχο αν ο κόσμος έπραττε κατά τις ανθρώπινες αρχές που πρεσβεύει η πλειοψηφία των θρησκειών όμως, δυστυχώς, φρονώ ότι δε θα'χει ποτέ κανείς απόγονός μας την ευτυχία να βιώσει αυτή τη μεγαλειότητα.

Η Αμερική σκότωσε το Σαντάμ Χουσεΐν για να "σωθεί" το Ιράκ. Ο Σαντάμ Χουσεΐν ναι μεν εγκλημάτισε αλλά δε νοείτω να είχε δικαστεί δικαίως για κάποιον άλλον λόγο... επειδή δικάστηκε και καταδικάστηκε βάσει των νόμων που ο ίδιος είχε φτιάξει.

Τον Μπιν Λάντεν τον σκότωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής, της χώρας δηλαδή που κάποτε χρηματοδοτούσε το Σαουδάραβα και τον οποίο θεωρούσε ως το μεγαλύτερο σύμμαχό της στο Αφγανιστάν κατά το Σοβιετικό πόλεμο!

Αναφέρω, λοιπόν πως οι δυο προαναφερόμενοι έπεσαν "θύματα" της βιαιοπραγίας της ίδιας τους της ΠΙΣΤΗΣ... :)

Εν πάσει περιπτώσει, γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να γινόμαστε αυτό που όλοι μισούμε. Σε ποιανού κιτάπια όμως είναι γραμμένο αυτό με υπενθύμιση;

Όσο για το μελλοντολογικό μυθιστόρημα... ναι, φίλε Γιάννη οι συλλογισμοί αυτοί όντως αποτελούν μια βαθιά συγγραφική πηγή που αναβλύζει ευφάνταστες ιδέες :)

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments