Το χρονικό και η θυσία της χρυσής, καθιστής Δαμάλας



Απόσπασμα απ'τον επίλογο του ποντιακού ανέκδοτου βιβλίου υπό τίτλο: 
"Το χρονικό και η θυσία της χρυσής, καθιστής Δαμάλας"

Κατηγορία: Μύθος και Νέα Πραγματικότητα, Σύγχρονες Πολιτικές Προσωπικότητες

Ακροτελεύτιο Κεφάλαιο, σελίδα 2011 (Γκράντ Φινάλε):
  

"Τα ξεστρατισμένα μούλικα αφιέρωναν στη χρυσή βασίλισσά τους, την ανθρωποφάγα Δαμάλα, στιχάκια ακαταλαβίστικα και από τα βάθη του στομαχιού τους βγαλμένα. Χοροπηδούσαν θεονήστικα σαν αγριεμένοι σατανάδες, μουρμουρίζοντας σκοτεινούς ψαλμούς γύρω από αρχέγονες φωτιές.  Χτυπούσαν άδεια μπουκάλια μπίρας αναμεταξύ τους και ύστερα προσκυνούσαν τα κοφτερά θρύψαλά τους. Παιάνιζαν ακούραστα τη Δαμάλα έως και τ'απόβραδο... Λίγο πριν την αυγή σάρωσαν το τσαρδί της, έσπειραν το στέρφο παρκέ της με νεοφιλελεύθερες ταβανόπροκες και την κέρασαν ένα ξερό γωνιάδι ψωμί βουτηγμένο σε φαρμάκι και κρασόξυδο. "Άντε και καλή ξυπολησιά!", της ευχήθηκαν κατόπιν... στεριώνοντας μια  πελώρια, πυρακτωμένη σούβλα πάνω απ'τις κατακόκκινες φλόγες που έκαιγαν την πόλη."

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den uparheis filh!apla den uparheis!!haha

Ανώνυμος είπε...

sofh :) :)

nic είπε...

mi mas vazeis idees! ! !

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς, μου αρέσει πολύ το τσόκαρο της Δαμάλας!!!
Επίσης, θέλω να διαβάσω και το υπόλοιπο βιβλίο!!!
Να'σαι καλά, με έκανες και χαμογέλασα...
Φιλούμπες,
Ακριβή

CM είπε...

Ναι, η Δαμάλα είναι η γνωστή βοοειδής γκόμενα που θέλει να γίνει επειγόντως "τσόκαρο"!...
Πάντως, Βιβουλίνι, το υπέροχο μυαλό σου κόβει μετάξι! Πραγματικά, η όλη ιστορία υφίσταται στο μυαλό μου ως περίληψη μιας και για να γράψεις απλά τον επίλογο ενός έργου η ορθή- τουλάχιστον- προϋπόθεση είναι να έχεις φανταστεί και τη βασική πλοκή του (εδώ λόγου χάρη έχουμε μια ανθρωποφάγα βασίλισσα υπό μορφή ζώου που καννιβαλίζει τον λαό της και που τελικά σε μια λαμπρή τελετή προς τιμή της γίνεται η ίδια η θυσία χωρίς να το καταλάβει). Ναι, θα μπορούσε κάλλιστα να'ταν μια νουβέλα μυθοπλασίας με μεγάλες δόσεις μαύρης σάτιρας και μάλιστα πολύ επίκαιρη αλλά δεν... η παρούσα συγκυρία δυστυχώς δε μας έχει δέσει μόνο τα χέρια αλλά και τη διάθεση. Η λύση, λοιπόν, για να φύγει "αυτή η ιδέα από πάνω μου" ήταν η δημιουργία μιας super flash ανάρτησης!... Το σκάρωμα δηλαδή ενός επιλόγου που θα ξετυλίγει όλη την ιστορία μέσα από μια σύντομη σκηνή... Όσο για τις λεπτομέρειες; Tις αφήνεις στη φαντασία του καθενός.

Την αγάπη μου και φιλάκια στη μουράκλα!

Ανώνυμος είπε...

den fobase min soy klepsoyn tin idea?

anna είπε...

Nai xrisa mou kai egw to skefthka afto.mh sou pw oti htan to prwto pragma pou skefthka vasika.Na to prosekseis

CM είπε...

Είναι αναζωογονητικό και κολακευτικό να μπορείς να δίνεις και σε άλλους το "ερέθισμα" να δημιουργήσουν... Δυστυχώς, βεβαίως, η δημιουργία και η επιτυχία δεν είναι δρόμοι που τέμνονται απαραίτητα. Αν κάποιος δανειστεί μιαν ιδέα και κατορθώσει να την εξελίξει τόσο ώστε να την κάνει δικιά του και εν τέλει να την οδηγήσει προς την επιτυχία τότε η επιτυχία του ανήκει. Στο κοντινό παρελθόν είδα το προϊόν-αντίγραφο ενός έργου μου στο τηλεοπτικό γυαλί. Τώρα το βλέπω και σε επανάληψη... :))))
Προσωπικά δε με ενοχλεί το copy-paste αν και δε θα το έκανα ποτέ... εφόσον και ποτέ δε με δυσκόλεψε η σύλληψη μιας νέας ιδέας.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments