Are you talking to me?

The taxi driver: New York, 1976
The sequel: Athens, 2011

Σου είπαν ότι δικαιούσαι να διεκδικήσεις αυτά που θεωρείς πως σου ανήκουν. Γιατί όμως καταχράσαι την όποια εξουσία και το όποιο δικαίωμα κατέχεις; Το να ταλαιπωρείς τους μη εμπλεκόμενους και να καταπατάς το νόμο παρακωλύοντας και βιάζοντας την καθημερινότητα των συνανθρώπων σου, εκτός από ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ είναι και ΑΛΗΤΕΙΑ! Είμαστε όμηροι των Κυβερνήσεων δε θα γίνουμε και έρμαια των ταξιτζήδων!

posted under |

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ οι απόψεις διίστανται φίλη μου.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως εφόσον οι ταξιτζήδες μπορούν να αντιδράσουν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, καλά κάνουν μπας και αλλάξει κάτι. Κάποιοι άλλοι όπως εγώ κι εσύ, υποστηρίζουμε πως σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να εμποδίζεις την ελευθερία του επιβατικού ή μη κοινού να κυκλοφορεί στο δρόμο ή να χρησιμοποιεί τους δρόμους που στο κάτω κάτω οι πολίτες έχουν πληρώσει για την κατασκευή τους.
Όλοι οι έλληνες, κάποιοι λιγότερο κάποιοι περισσότερο, παιδεύονται πολύ αυτόν τον καιρό εξαιτίας του μεσοπροθέσμου και των άλλων μέτρων και νόμων που ψηφίζονται. Όμως μόνο αυτοί που ήταν πολλά χρόνια βολεμένοι αντιδρούν τόσο άσχημα και καταστροφικά για την χώρα τους. Πόσος καιρός πάει που αυτές τις κινήσεις τις έκαναν οι φορτηγατζήδες? Αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι οι χειρότερες φάρες του ελληνικού λαού. Δεν σέβονται καθόλου τον υπόλοιπο λαό που στο κάτω κάτω αυτός τους συντηρεί κιόλας!!!
Στα μέσα του καλοκαιριού βρήκαν ευκαιρία να μην αφήνουν τους τουρίστες να επισκέπτονται την χώρα μας. Ωραία συμπεριφορά, αφού θα χάσουν εκείνοι μέρος των εσόδων τους, ας μην δουλέψει κανείς άλλος!!!
Ντροπή στους ταξιτζήδες, μόνο αυτό έχω να πω.
Ακριβή

CM είπε...

Αγαπημένη μου Ακριβή το γνωστό γενικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει παιδεία στην Ελλάδα, αλλά μόνο "παιδομάζωμα" και όπου υπάρχουν "φωστήρες" είθισται να καίγονται. Και φυσικά, λόγω ιδιοσυγκρασίας, δεν μπορούμε να αποκτήσουμε Σκανδιναβική νοοτροπία αλλά ούτε και να γίνουμε σαν τους Κινέζους που απεργούν δουλεύοντας και επιδεικνύουν τη διαμαρτυρία τους φορώντας απλώς μια μαύρη μανσέτα.
Όλα αυτά, βέβαια, με έχουν κάνει να σκεφτώ το εξής:

Πως η ανώτερη δύναμη που μας κυβερνά στέλνει στον κάθε λαό τις κακουχίες στις οποίες δύναται ν'ανταπεξέλθει...

Θυμήσου τη βιβλική καταστροφή στη Φουκοσίμα. Μια εβδομάδα μετά τα, από μηχανής, Ασιατάκια είχαν σχεδόν ανακατασκευάσει τις ζημιές. Όταν άνοιξαν τις αγορές τροφίμων για να λάβουν προμήθειες οι πληγήσαντες και βγήκε ανακοινωθέν πως ο κάθε πολίτης δικαιούνταν να λάβει ένα μόνο τεμάχιο από κάθε προϊόν οι έχοντες λάβει περισσότερα τα γυρίσαν πίσω!

Αν συνέβαινε εδώ κάτι τέτοιο:
Πρώτον, οι γνωστοί κερδοσκόποι θα γκρέμιζαν ό,τι είχε απομείνει για να ξαναχτίσουν με λεφτά από εξωτερικά δάνεια που θα χρεωνόταν αργότερα ο λαός και δεύτερον θα επιστρατεύονταν οι χουντικές αύρες για να ελέγξουν τα πλιάτσικα και για να κρατήσουν τον αποτρελαμένο κόσμο μακριά από τα τρόφιμα και τις εναπομείνασες προμήθειες.

Ρίξε μας μια κουταλιά νερό και πέτα μας από ένα σωσίβιο ανά δύο άτομα. Πνίξαμε τον διπλανό μας για να σωθούμε με άνεση!

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments