Η νοοτροπία των εχόντων


"Στην οργανωμένη πολιτεία κυβερνούν οι νόμοι, όχι οι άνθρωποι." (Πολιτικά, Αριστοτέλης) 


Σύνταγμα...

Απ'τη μία πλακάτ, τύμπανα, τηλεβόες, μούτζες και αγανακτισμένες κατσαρόλες... Απ'την άλλη δημοψηφίσματα και παιδιά που έχουν κάτι να πουν. Παιδιά μορφωμένα, πολιτικοποιημένα και αξιόλογα που έχουν τσακιστεί απ' την ανεργία. Εκεί κοντά μη φοβάσαι να πας... εκεί ακούς τα ωραία λόγια, τα αληθινά. Εκεί βλέπεις νέους που προβληματίζονται. Αν κάτσεις μαζί τους στο γρασίδι θα σου προσφέρουν μπίρα και ό,τι άλλο διαθέτουν. Δεν έχουν πολλά στις σκηνές τους αλλά ό,τι έχουν το μοιράζονται... Αν την ίδια νοοτροπία είχαν οι έχοντες και οι ιθύνοντες αυτού του κράτους τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά!

posted under |

3 σχόλια:

pan.32 είπε...

poli romantiki se vriskw an kai i skepsi pou ekanes itan omorfi
kai opws sigoura ksereis ta pragmata den allazoun

Ανώνυμος είπε...

Όντως θα ήταν διαφορετικά αλλά οι έχοντες και κατέχοντες αυτής της χώρας έχουν προ πολλού αποδείξει πως νοιάζονται μόνο για το τσαρδί τους και τίποτα άλλο... Σιγά μην αλλάξει η νοοτροπία των ελλήνων πολιτικών. Είμαστε απαισιόδοξοι γιατί δεν γίνεται αλλιώς, βαρεθήκαμε να απογοητευόμαστε και να ακούμε μόνο ψέμματα!
Και, δεν είμαι και τόσο σίγουρη πως τα παιδιά των σκηνών δεν θα μεταλάσσονταν αν γίνονταν κάποια μέρα και οι ίδιοι πολιτικοί... Όπως και οι φοιτητές με τις κοτσίδες και τις καταλήψεις που με το που έπαιρναν το πτυχίο τους γίνονταν τεχνοκράτες και γιάπηδες με χαρτοφύλακα και υφάκι ξεχνώντας τις πορείες που έκαναν και τις πρυτανείες που απέκλειαν με πανό και συνθήματα... Η εξουσία είναι γλυκό πιοτό και μεθάει όποιον την γευτεί έστω και λίγο...
Ακριβή

CM είπε...

Καλησπέρα Ακριβή μου! :)

Ναι, ουσιαστικά "αν θες να δεις τον πραγματικό εαυτό ενός ανθρώπου, δώστου εξουσία!" Φαντάσου τι θα γινόταν αν συνέβαινε το απίθανο... αν όλοι μας δηλαδή ξαφνικά αποκτούσαμε εξουσία! Δε θέλω καν να το σκέπτομαι.
Υποτίθεται, βέβαια, ότι ο λαός έχει ήδη την "εξουσία" (και την υποχρέωση) να επιβάλλει τη θέλησή του (μέσα από την εξέργερσή του) για να ανατρέψει μια "προβληματική" κυβέρνηση... Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι κυρίαρχος ο λαός. Η νομοθετική, η εκτελεστική και η δικαστική είναι οι τρεις εξουσίες που μας κυβερνούν με μαστίγιο και με καρότο. Βλέπεις την αντίφαση και την παγίδα της, δήθεν, δημοκρατικής εξουσίας; Απ'όπου και να το πιάσεις το θέμα αυτό λερώνεσαι...

Υ.Γ. Και βέβαια ρομαντισμός! Γιατί να εκλείψει;

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments