Εκ του προ-χοίρου!


Περνώντας, εντελώς τυχαία, έξω από το συνοικακό σουβλατζίδικο “Εκ του προ-χοίρου” είδα χάος και οδύνη... «Μα γιατί τα πιο νόστιμα σουβλάκια να είναι τα χοιρινά;» έλεγε και ξανάλεγε μέσα από αναφιλητά ο ιδιοκτήτης του οβελιστηρίου καθώς έβαζε ένα λουκέτο ΝΑ στην θαμπή από την τσίκνα τζαμένια πόρτα του μαγαζιού του. Πιο δίπλα καθόταν η γυναίκα του σουβλατζή που, με κλαυθμό και οδυρμό, χτυπούσε τα στήθια της με οργή θυριώδη. Μέσα στο σουβλατζίδικο, είχαν ξεχάσει κλειδωμένα τα δυο φωνακλάδικα κουτσούβελά τους τα οποία έπαιζαν ανύποπτα με τα κουζινομάχαιρα. Αυτά αντίκρυσαν που λέτε τα αετίσια μάτια μου και ράγισε η ψυχή μου!
Λίγο πιο κάτω ένας βιαστικός περιπατητής φτερνίστηκε βροντερά καθώς προσπερνούσε μια κυρία που κρατούσε ανασούμπαλα στην αγκαλιά της το ενοχλητικά ωρυόμενο μωρό της. Μικροσκοπικά σταγονίδια ξεχύθηκαν από την βίαιη εκπνευστική κίνηση του απερίσκεπτου περαστικού για να διασκορπιστούν στον αέρα σπέρνοντας τον φόβο και τον τρόμο μετάδοσης επικίνδυνων μικροβίων που τείνουν να εξελίσσονται σε θανατερές, χοιρινές γρίππες. Η γυναίκα, κρατώντας το μωράκι με το ένα χέρι, έβγαλε με το άλλο από την τσέπη της ένα σπρέι με μπεταντίν και αφού ψέκασε καλά καλά το απορημένο κοριτσάκι πήρε στο κυνήγι τον άγνωστο άντρα η τύχη του οποίου μέχρι σήμερα αγνοείται...
Κυρίες και κύριοι είναι ηλίου φαεινότερον ότι μετά την γρίππη των πτηνών, τα πουλερικά βρήκαν την υγειά τους και λούφαξαν. Σειρά πήραν οι χοίροι οι οποίοι έχοντας αποδεκατιστεί από τις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου άρχισαν να σχεδιάζουν με δόλο το φονικό πλάνο της εκδίκησής τους. Την ευφυέστερη ιδέα κατάθεσε εγγράφως, κατόπιν οράματος και προσταγής της Παναγίας της Γουαδελούπης, ένας Μεξικανός χοίρος καταδρομέας. Ο επίλεκτος, λοιπόν, αφού έκατσε στα ρεύματα και κρύωσε θανάσιμα μπούκαρε μέσα στο- κι απ’τις κότες γνωστό μπαρ- “Άλαμο” και κατ’αυτόν τον τρόπο έσπειρε τον σπόρο του κακού μέσα σε μια ζωφερή, πλην αρωματισμένη από απόσταγμα κάκτου, νυχτιά.
Μετά ταύτα, να σου το τέλος του κόσμου να καταφτάνει κουνιστό, λυγιστό σαν τα σεισμόπληκτα καπούλια της Φτερούς! Το είπε και ο Λιακόπουλος στην εκπομπή του... «Σηκωθείτε από τραμπάλες, κούνιες, πουφ και μπαουλοντίβανα... Πάρτε σβάρνα τις σπηλιές και τις αετοφωλιές! ΠΑΝΔΗΜΙΑ!»
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά προσπαθώντας να φτιάξει αντιβιωτικά αναβράζοντα δισκία με γεύσεις φρούτων εποχής και όλα αυτά σε χρόνο dt καθώς βρισκόμαστε πλέον μισό τσιγάρο δρόμο από την εξαφάνιση του ανθρώπινου γένους. Θεέ μου τι πίεση και τούτη!
Στο εγγύς μέλλον οι άνθρωποι που χαρακτηρίστηκαν ως “γουρούνια” έστω και μια φορά στη ζωή τους θα ζουν επικυρηγμένοι σαν τον σιωνιστή μεγαλομαφιόζο Μερεζόφσκι. Την ίδια μοίρα θα έχουν επιπλέον όλοι οι εγκληματικοί τηλεμαρκετίστες καθώς και οι πονηροί μικροπωλητές που θα προσπαθούν να πασάρουν “γουρούνι στο σακί” στους αφελείς και πλέον ανυποψίαστους συνανθρώπους μας. Τα ινδικά χοιρίδια, κατόπιν εισηγήσεώς τους στον Ινδό Πρέσβη, θα αφαιρέσουν από το όνομα της ράτσας τους το επίθετο που υποδηλώνει την χώρα καταγωγή τους, θα ξενιτευτούν και θα μεταναστεύσουν, από τις Ινδίες, προς άλλους τόπους τόσο μακρινούς όπου δεν θα τα βρίσκει για να τα στείλει πακέτο σε κτηνίατρο του υγεινονομικού ούτε η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Καμία μαμά δεν θα αφηγείται πλέον «Τα τρία γουρουνάκια» στα παιδιά της που κατ’επέκτασιν θα πάθουν χρόνια αϋπνία και θα υποστούν μεγαλώνοντας τις βαριές ψυχοσωματικές συνέπειες της παθήσεώς τους ήτοι την ακατάσχετη διαδικτυακή περιπλάνηση, το πρόωρο clubbing, την κατάθλιψη και συνακόλουθα τη σχιζοφρένεια...
Τέλος, το πασίγνωστο φάρμακο TAMIFLU θα κάνει περισσότερες παγκόσμιες πωλήσεις από αυτές των δίσκων του Μάικλ Τζάκσον μετά θάνατον!
Μήπως ο πλουτισμός διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών είναι τελικά το άπληστο μαγικό λαγουδάκι το οποίο κρύβεται πίσω από την ανήλεη αυτή δημοσιότητα που δόθηκε στην “φονική” γουρνογρίππη; Και γιατί όλη αυτή η υπερβολή περί μοιραίων κρουσμάτων την στιγμή που μια κοινή γριππούλα σκοτώνει κάθε χρόνο περίπου μισό εκατομμύριο ανθρώπων ανά τον κόσμο; Για καλό και για κακό πάντως, αν και τα έχουμε μάθει πια απ’έξω και ανακατωτά, ας τα απαριθμήσουμε άλλη μια φορά: Βιταμίνες, αποφυγή πολυσύχναστων χώρων, σωστή διατροφή και τήρηση σωστών συνθηκών υγιεινής είναι τα κύρια όπλα προφύλαξης από μια κοινή γρίππη. Για να μην νοσήσουμε όμως από την γρίππη των ΜΜΕ δεν υπάρχει λόγος να μην βάζουμε τα χέρια στο στόμα μας άπλυτα. Απλά τα χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τα αφτιά μας και εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο, τα μάτια μας.

posted under |

11 σχόλια:

Natali Lekka είπε...

Μας έστειλες πάλι.... Ναταλή Λ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που προλάβαμε να ακούσουμε "τα τρία γουρουνάκια"!!!
Όπως έλεγα και εχθές σε κάποιον αλλά για άλλο θέμα... είναι άδικο κάποιοι να έχουν τα πάντα και κάποιοι άλλοι τίποτα... Κάτι αντίστοιχο ισχύει κι εδώ : κάποιοι έχουν το χάρισμα της γραφής και μπορούν να παρασύρουν και να μαγέψουν τους άλλους και κάποιοι μετά βίας πέρασαν τη βάση στο μάθημα της έκθεσης όταν έδιναν πανελλήνιες! Δεν είναι τρομερό??? Ζηλεύω τη Χρυσούλα γι'αυτό το εμφανώς πηγαίο ταλέντο της συγγραφής που σε συνδυασμό με τόσο χιούμορ το κάνει να μην φαντάζει ψεύτικο και επιτηδευμένο... Χαίρομαι που την γνώρισα και που έχω την ευκαιρία να τη συναναστρέφομαι καθημερινά. Είναι από τους σπάνιους ανθρώπους που δεν προκαλούν εμπάθειες και καταφέρνουν να γίνονται συμπαθείς σε όποιον τους γνωρίσει..
Χρυσούλα σε ζηλεύω με την καλή έννοια, ok???
Ακριβή

CM είπε...

Βιβή μου σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κι εγώ νιώθω ευτυχής που γνώρισα έναν άνθρωπο τόσο αξιόλογο και σοβαρό σαν εσένα.

Ανώνυμος είπε...

9eiko chrusoulaki mou!!mou ta elege ehtes o 3adelfos oti eheis kanei foverh douleia edw mesa.bravo!!!!eisai kala?9a ta poume panw sta 40 Thodwrhs

λεωνιδας μαρακης είπε...

Κι όχι τίποτα άλλο,αυτό το μισό τσιγάρο για το δρόμο προς την εξαφάνιση του ανθρώπινου γένους,μας το απαγόρευσαν κι αυτο!...Γέλασα πολύ με τον Μεξικανό χοίρο καταδρομέα,όπως το γράφεις είχα όλη την εικόνα ! χαχα

CM είπε...

Λεωνίδα το κατάλαβες βέβαια ότι το ποτό του δεν ήταν άλλο από κίτρινη τεκίλα... δίχως φρουτοπορτόκαλο!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥΥΥΥ!!!!Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!!!!!!ΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Το οτι γράφεις καλά το ξερουμε πια.Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσα χρονια παραπάνω κρβεις απο την πραγματική σου ηλικία ;-) xρόνια σου πολλά Φίρμα!!*Αλεξάνδρα*

Ανώνυμος είπε...

poluhronh!kai perimenw trapezwma sunaderfissa(arkei na mh mas taiseis hoirino)!!!!
Haroula

CM είπε...

Άλεξ μου μάλλον εννοείς "πόσα χρόνια παρακάτω" κρύβω... Όμως ξέρεις... ότι δεν κρύβω!

Πολλά φιλάκια.

Υ.Γ. Χαρά μου στο έχω σβήσει τρεις φορές απ'το απογευματάκι... αποφάσισε αν θα το ξαναλλάξεις αλλά από αύριο! Το κινητό κλείνει από μόνο του... LOL

Ανώνυμος είπε...

Touché.... :-) alex

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments