Η μέρα που γιορτάζει ο κόσμος σου

"Μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει σωστά – την ουσία δεν μπορούν να τη δουν τα μάτια"


 Σήμερα γιορτάζει ο κόσμος μου. Ένας κόσμος μικροσκοπικός, μα συνάμα τόσο σπουδαίος, όπως ο πλανήτης του μικρού Πρίγκιπα. Ένας κόσμος πάνω στον οποίον έχει ανθίσει ένα  υπερήφανο και μοναδικό σε ομορφιά, τριαντάφυλλο. Όλα όσα υπάρχουν στον πλανήτη αυτόν είναι τόσο δυσεύρετα, όμως περικλείουν όλα αυτά που, από παιδί, αποζητούσα: Αγάπη, ευσπλαχνία, τρυφερότητα, έρωτα, ελπίδα, πίση. Αχ πίστη μου, μια που σ' ανέφερα, άκου αυτό...
 Το τριαντάφυλλό μου έγινε σήμερα 25 ετών. Το αγαπώ όσο τίποτ' άλλο. Ζω γι' αυτό. Το ποτίζω κάθε μέρα, αλλά κάποιες φορές, ίσως, περισσότερο απ' όσο θα 'πρεπε και τότε τα φυλλαράκια του πέφτουν από τις άκρες του τρυφερού βλαστού του, στροβιλίζονται και στιβάζονται άτακτα πάνω στο χώμα. Άλλες φορές, όταν το νεράκι είναι λιγότερο, ο μίσχος του λυγάει εξασθενημένος. Συχνά χαϊδεύω τα μεταξένια ροδοπέταλά του, όμως σε ορισμένες περιστάσεις η δύναμή μου με εγκαταλείπει και το άγγιγμά μου είναι τόσο απαλό που δεν το αισθάνεται... Τότε μαραζώνει. 
 Άλλοτε, πάλι, το άγγιγμά μου είναι τόσο δυνατό που το καημένο πονάει κι αμέσως, μου απομακρύνεται. Μακάρι να μπορούσα να περιποιηθώ τέλεια  το μοναδικό λουλούδι μου. Μακάρι να γνώριζα πώς! Δεν είχα ποτέ άλλοτε το δικό μου κόσμο, ούτε αγάπη για να την ποτίσω και να ανθίσει για χάρη μου. Άκου με, πίστη, λοιπόν και μη με εγκαταλείπεις. Σήμερα γιορτάζει ο κόσμος μου. Πλανιέται η αγάπη. Αχ αγάπη μου, μια που σ' ανέφερα, άκου αυτό...
 Σε ευχαριστώ που πέταξες ανθούς για μένα, τριαντάφυλλό μου. Εύχομαι να θελήσεις να γείρεις στον ώμο μου κι εγώ θα αποτινάξω κάθε κακό για να νιώσεις ασφάλεια και γαλήνη. Σήμερα έχεις γενέθλια μοναδικό μου λουλούδι. Σου χαρίζω τα μικρά κομματάκια μου που κόπηκαν σε μικρότερα, όταν σε μάρανα, για να τα ενώσεις. Λένε "σ' αγαπώ". 
 Σήμερα γιορτάζει ο κόσμος μου. Τον ευχαριστώ που με περικλείει και που μπορώ να υπάρχω σ' αυτόν.

Χρόνια πολλά τριάνταφυλλό μου!

posted under |

1 σχόλια:

reddot είπε...

Kairo eihes na grapseis xrysula mu. Opws panta romantikh ..

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments