"Μικροί" άνδρες, "μικρά"... λόγια


"Η απανθρωπιά του ανθρώπου προς άνθρωπο δεν είναι η τελευταία λέξη.
Η αλήθεια βρίσκεται βαθύτερα. Βρίσκεται στην οικονομική σκλαβιά, στην άγρια πάλη
για ένα ψίχουλο που έχει μετατρέψει την ανθρωπότητα σε λύκους και σε πρόβατα." (Αλεξάντερ Μπέρκμαν)



 Το σχέδιο της Γερμανίας για κατάληψη της Ελλάδος γνωστοποιήθηκε επίσημα το 1940 με την έκδοση των κατά σειρά "Νο 18 & 20 Οδηγιών Επιχειρήσεων" του Χίτλερ που καθόριζαν την επιχείρηση "Μαρίτα" μιας πολεμικής εκστρατείας, δηλαδή, κατά της Ηπειρωτικής Ελλάδος και των νησιών του Αιγαίου. Οι Γερμανοί επιτέθηκαν αρχικά στις ελληνικές θέσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κι έτσι ο Ελληνογερμανικός πόλεμος ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941... αλλά ως φαίνεται δεν τελείωσε ποτέ.

Αθήνα, Φλεβάρης 2015

 Δεν μπορώ να γνωρίζω πότε ακριβώς και ποιος θα είναι ο γενναίος που θα σώσει την ένδοξη ιστορία των Ελλήνων και που θα μας τραβήξει από το βαθύ πηγάδι του σκοταδισμού, της τρομοκρατίας και της χρεοκοπίας, ήτοι, του ύψιστου φόβου  αυτού του αδιάκοπου οικονομικού πολέμου. Περαιτέρω, δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο γενναίος είναι ένας, αν είναι πολλοί ή αν είμαστε όλοι μας! Αυτό που γνωρίζω όμως είναι πως κάποιοι πρόγονοί μας έχουν βιώσει, αν είναι δυνατόν, ακόμα μεγαλύτερες δυσμένειες από τις σημερινές. Πριν από 75 έτη και κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την υπερφιλόδοξη Γερμανία αλλά και την Ιταλία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Και για τους κακεντρεχείς ή τους ανθέλληνες που θα σχολιάσουν πως "ο ελληνικός λαός δεν ήταν πως διέθετε ψυχή, απλά δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αγωνισθεί" να υπενθυμήσω πως η Ελλάδα και τότε ήταν πολύ κατώτερη σε πολεμικό εξοπλισμό, εφόδια, τρόφιμα και φυσικά σε οικονομική ισχύ. Εντούτοις, οι Έλληνες αντιστάθηκαν για 219 μέρες ενώ η ισχυρότατη Γαλλία μόνο για 43, το Βέλγιο αντιστάθηκε για 18 μέρες, η Ολλανδία 4 ημέρες ενώ η Δανία παραδόθηκε αμέσως. Για το Δανό βασιλιά, μάλιστα, αξίζει να σημειώσω, πως σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε έως και το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή του Χίτλερ που έφερε την αίτηση του δικτάτωρα για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων στη χώρα του! 
 Ανιλαμβανόμαστε πολύ καλά, λοιπόν, πως άλλο πράγμα είναι το ξύπνημα του ενστίκτου της προσωπικής επιβίωσης, άλλο το "φοβάμαι και γίνομαι μαλιστάνθρωπος" και άλλο το "μάχομαι και αντιστέκομαι μέχρι τελευταίας ρανίδος κατά συνείδηση, όχι για να σώσω το τομάρι μου αλλά τον λαό μου". Και για να μιλήσουμε με νούμερα, έτσι όπως έχουν καταγραφεί στα αιματηρά κιτάπια της ιστορίας μας, αξίζει να παρατηρήσουμε τις συνολικές απώλειες σε ποσοστό επί των πληθυσμών κατά τη διετία 1940-41:

  1. Ελλάς: 10%
  2. Ολλανδία: 2,2%
  3. Γαλλία: 2%
  4. Βέλγιο: 1,5%

 Εν κατακλείδι, αυτή η πατημασιά περιστεριού στο χάρτη με τ' όνομα Ελλάς, δίχως μέσα και αρωγή, αλλά με διαρκή παρακώληση και δολιοφθορές από "επιτήδειους, ουδέτερους φίλους" αντιστάθηκε προτάσσοντας το στήθος της στο θηρίο χάνοντας το 10% του πληθυσμού της (περίπου 750000)...

 Θα μου πείτε "όλα αυτά τα πράξαμε στον προηγούμενο πόλεμο, σήμερα ποιοι είμαστε;"

 Σήμερα είμαστε λαμόγια, αφερέγγυοι, επαίσχυντοι, μπαταχτσήδες χωρίς πιστοληπτική ικανότητα. Είμαστε τεμπέληδες και ας δουλεύουμε περισσότερες ώρες από οποιονδήποτε άλλον μέσο εργαζόμενο στην Ευρώπη - ακόμα περισσότερο και από τους εργασιομανείς Αμερικανούς- σύμφωνα με έρευνες του ΟΟΣΑ. Φοροδιαφεύγουμε, ενώ έχουμε ξεπουλήσει τα νοικοκυριά μας για να αντεπεξέλθουμε στις καταβολές των γνωστών χαρατσιών. Πηδάμε από παράθυρα γιατί είμαστε άψυχοι και διεφθαρμένοι. Μας ζητάται να μειώσουμε τους μισθούς την ώρα που ο μέσος όρος μισθού στη χώρα μας είναι 25.467 δολάρια (και με δυσανάλογα ακριβό κόστος διαβίωσης) ενώ στη Γερμανία το ποσό αυτό φτάνει τα 45.287 δολάρια.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, εμείς οι Έλληνες είμαστε, προφανώς, απλά αυτό που λένε οι Γερμανοί χρυσοκράτορες ότι είμαστε... Αξιολύπητοι! Μιας και μόνο ο δικός τους λόγος είναι ένα αδιαμφισβήτητο και αδιάφθορο συμβόλαιο.



"Λυπάμαι τους Έλληνες." - Β. Σόιμπλε


 Είναι το λιγότερο υποκριτικό να σε βρίζουν εφημερίδες που λίγο αργότερα αγοράζουν ελληνικά ομόλογα και να σε κατακρίνουν λαοί  που το δικό τους χρέος κακού πολέμου είναι διπλάσιο από το δικό μας. Μετά ταυτά, βεβαίως, δικαιούμαστε να κάνουμε κι εμείς μια σύγκριση μεταξύ των Γερμανών του τότε και των Γερμανών του τώρα. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω τι είχε πει για τους Έλληνες κατά τον Β' Π.Π ο ίδιος ο Χίτλερ:


"Χάριν της ιστορικής αλήθειας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ' όλων των αντιπάλων, πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς το θάνατο..." 
Α. Χίτλερ, 4/5/1941 (Δήλωση στο Ράιχσταγκ)


 Και για να μην παρεξηγούμαι, δίχως να τίθεμαι υπέρ κανενός ναζιστικού καθεστώτος- αλλά συμπεραίνω έχοντας μελετήσει τις πολιτικές τακτικές μεγάλων αρχηγών- ο ισχυρός ηγέτης δύναται να παραδεχθεί ακόμα και τον χειρότερο εχθρό του. Ο ευφυής ιεροφάντης της πολιτικής δεν υποτιμά ποτέ κανέναν από αντίδραση και ψυχικό μένος. Εν αντιθέσει, "μικροί" άνδρες, "μικρά" λόγια!


* Ευχαριστώ το TROMAKTIKO για την αναδημοσίευση

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments