Fly by night dictators


"Καίνε" τα μυαλά του κόσμου γιατί έχουν μέγιστο κέρδος από την πνευματική σύγχιση και από την, ελεγχόμενα, οριακή αφαίμαξη του λαού τους.

"Fly by night dictators" ή αλλιώς οι "ανήθικοι"

Πρέπει να επιβληθούν όρια. Πέρα από τις γνωστές μπουρδολογίες του εγχώριου πολιτικού κόσμου, είμαστε κοινωνοί πληροφοριών διαφόρων διεθνών παραγόντων και λαοπρόβλητων διδασκάλων της οικονομικής θεώρησης. Η ημιμάθεια και η κατευθυνόμενη παραπληροφόριση, όμως, είναι χειρότερες της αμάθειας... Ακούμε των Αγίων Απάντων τις μύριες προσεγγίσεις κι έχουμε καταντήσει απαξάπαντες σαν τον κακομοίρη το Χότζα που γκρέμιζε κι έχτιζε τον φούρνο του κάθε φορά προς την κατεύθυνση που του υποδείκνυαν τα προσωπικά συμφέροντα των εκάστοτε κουτοπόνηρων συμβούλων του. Δεν είναι τυχαίο το κοινό συναίσθημα ότι "κάτι έχει αλλάξει" και ότι "έχουμε χάσει τα νερά μας"...
Απλά  ή σύνθετα ερωτήματα επί των εξελίξεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης, τα οποία ανακύπτουν από τόσο αυτοαναιρούμενες προβλέψεις που θα  ζήλευε έως και η τρανή Πυθία στις μέρες της, καταιγίζουν καθημερινά τον ταλαίπωρο νου μας. Κι ακριβώς επειδή ορθά απορούμε αλλά ανόητα δεν εξιστάμεθα επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα μικρό δείγμα από τις προσωπικές κι ενδεχομένως "μωρές" αναρωτήσεις μου προς αποσαφήνιση:

1. Τα τσίτσιδα συμβόλαια CDS οφείλουν άραγε να ντυθούν ή να απαγορευτούν μια και καλή;

2. Η Ελλάδα έχει ήδη πτωχεύσει ελεγχόμενα ή η χρεοκοπία της είναι εγγύς; Ή μήπως ενώ η Ελλάδα (που ενώ από πολύ νωρίς, δηλαδή εν έτει 1974, είχε εμπλακεί στο μεγαλύτερο δανειακό όργιο) δε θα πτωχεύσει ποτέ γιατί “κάποιοι” θα χάσουν χοντρά λεφτά εάν συμβεί κάτι τέτοιο; Αλλά κι εκείνοι που στοιχημάτισαν κατά της χρεοκοπίας, στον τζόγο της παγκόσμιας οικονομίας, γιατί να χάσουν τα εκατομμύριά τους; Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι θα υπάρχει ένας χαμένος σ’αυτήν την υπόθεση. Θα πάρει, όμως, πολύ ή λίγο χρόνο για να μάθει ο απλός λαός αν ο χαμένος ήταν αυτός που στοιχημάτισε υπέρ ή κατά της κρίσης;… και κατά πόσον αφορά τον απλό λαό τούτη η πληροφορία εφόσον- ό,τι κι αν βρέξει- ο λαός θα’ναι εκείνος που θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα του (οποιουδήποτε) χαμένου;  

3. Η Ελλάδα είναι το μαύρο πιόνι που θα ρίξει το ντόμινο της ευρωπαϊκής οικονομικής ενότητας ή να λάβουμε υπόψη εξαρχής πως μια τέτοια νοητή κίνηση διάσπασης δεν προβλέπεται σε παιχνίδι κατασκευασμένο;

4. Αν η Ελλάδα καταναλώνει πολύ περισσότερα απ’όσα εξάγει, τότε γιατί δεν παράγει; Και σε ποιον κορβανά πέφτουν τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων που λαμβάνονται επί δεκαετίες ως έναυσμα για να εργαστούν και να παράγουν κατάλληλα προϊόντα οι αγρότες και όχι απλά να πετούν τα άχρηστα για να παίρνουν τις αποζημιώσεις;

5. Αν ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας την κατέτασσε τόσο υψηλά στη λίστα με τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης τότε γιατί διαπράχθηκε τέτοιο ασύμφερο πολιτικό έγκλημα; Και συνακόλουθα

Αν διαπράττονται τόσο μεγάλα πολιτικά εγκλήματα γιατί ποτέ δεν εκδικάζονται;;;

Το άλλοτε πολιτικό “θα” και “θα” μάλλον έχει αντικατασταθεί πλέον από το μαντικό “αν” και “αν”... 
Και "αν" η γιαγιά μου ήταν ζωντανή σήμερα, τότε σίγουρα "θα" μίλαγε για hedge funds... και "αν" είχε ρόδες, φυσικά, "θα" ήταν πατίνι!


Όχι άλλα “αν” και “θα”! Μη μας καίτε άλλο τα μυαλά!
Η αλήθεια είθισται να είναι μία... Ας βγει κάποιος να την πει!


Χ.Μ.

Υ.γ. Οποιαδήποτε αποσαφήνιση στα ήδη υπάρχοντα ερωτήματα αλλά ακόμα και παράθεση περαιτέρω αποριών μόνο χρήσιμη μπορεί να αποβεί.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι μια χαρα τις απαντας μονη σου τις ερωτησεις χρυσουλα

SATRAPHS είπε...

AFOU THELAME NA GINEI I ELLADA EVRWPH KALA NA PATHOME.TWRA POU THA PESEI O GIGANDAS POU LEGETAI AMERIKH NA DEITE TI GLUKA.THA FAME SKATA.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Καταπέλτης ο Καμμένος εναντίον του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Είπε: "αφού δεν τολμούν να μου κάνουν αυτοί μήνυση, θα τους κάνω εγώ" !
Ιδιαίτερα εναντίον του αδελφού του Πρωθυπουργού ότι εμπλέκεται με εταιρεία που θίγει τα εθνικά συμφέροντα.

Ο Καμμένος θεωρεί ότι είναι δικαιωμένος ιδιαίτερα τώρα που και η Ελευθεροτυπία
έβγαλε τα θέματα με τις "πράσινες μπίζνες".
Οι ρουκέτες συνεχίζουν να πέφτουν ασταμάτητα...

http://fimotro.blogspot.com

anna είπε...

afto to ksipnio mialoudaki pote den isixazei?gia pes mas pote 8a doume mia aspri mera xrisaki?

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα, τις απαντήσεις τις γνωρίζεις κι εσύ καλά όπως όλοι όσοι ζούμε σε αυτήν την "άτυχη" χώρα. Και λέω άτυχη γιατί κανείς από τους αξιόλογους πολιτικούς της δεν νοιάζεται για την κατάντια της... Η Ελλαδίτσα μας είχε την ατυχία να είναι σε κομβικό σημείο, να έχει τρομερή ιστορία και πολιτισμό και να βρέχεται από θάλασσα. Άσε που έχουμε ήλιο και καλοκαίρι πολλούς μήνες και πρέπει να απολογηθούμε και για αυτό. Οι μπίζνες είναι και πράσινες και μπλε και κόκκινες όπου μπορούσαν και αυτό έχει ποτίσει στο πετσί των ελλήνων και δύσκολα θα αλλάξει. Κι αυτό γιατί όλοι νοιάζονται για την τσέπη τους και όχι για το κοινό συμφέρον. Ψηφίζουμε τους βλακέντιους και αυτοί τι κάνουν? Μεταμορφώνονται σε καρεκλοκένταυρους που θέλουν μόνο να τρώνε και να τρώνε... Ξεχνούν ότι υποσχέθηκαν για να εκλεγούν και απλά χρησιμοποιούν τη θέση τους προς ίδιο συμφέρον... Πώς θα πάει μπροστά η χώρα μας έτσι?
Το σχέδιο είναι πλέον φανερό. Θα τα πουλήσουν όλα και θα είμαστε ένοικοι στη χώρα μας. Θα γεμίσουμε αλλοδαπούς και μετανάστες και οι έλληνες θα αποδειχθούμε σπάνιο είδος. Αυτή θα είναι η κατάντια μας και δύσκολα θα την αποφύγουμε έτσι όπως πάει.
Ο ΓΑΠ αποδείχθηκε ότι χειρότερο για την Ελλάδα και ο Παπούλιας το πιο ευκολοκίνητο πιόνι που υπογράφει ότι του δίνουν χωρίς να το σκεφτεί. Λυπάμαι για την πορεία που έχει πάρει η χώρα μας και βουλιάζει συνεχώς ενώ θα μπορούσε να ανακάμψει από μόνη της...
Μήπως να εξορίζαμε όλους τους πολιτικούς για να καθαρίσει λίγο ο τόπος??? Λέω, μήπως...???
Ακριβή

CM είπε...

Κατανικήστε κάθε είδος αρνητισμού! Θα αναχαιτίσουμε τον εχθρό, θα πατήσουμε γερά τα πόδια στον πάτο, θα πάρουμε φόρα και κλωτσώντας θα βγούμε ξανά στην επιφάνεια. Τα πρώτα εκατό χρόνια ενδέχεται να δυσκολευτούμε να αποκόψουμε τη σχέση στοργής που είχαμε αναπτύξει με τον πάτο αλλά άπαξ και υπερνικηθεί αυτό το σκληρό μεταβατικό στάδιο μετά ποιος μας πιάνει!

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments