"Ήταν χαρά η Αθήνα..." - Ε.Φ.

Παλαιά πλατεία Ομονοίας


   Εχθές το βράδυ πέρασα τρεις αξιαγάπητες ώρες γεμάτες με ιστορίες βγαλμένες απ'την πολύπαθη ζωή της Ε.Φ. Με μυαλό ξυράφι, η 92χρονη, παρά τις σκληρές στερήσεις της εποχής της, αναπολούσε σχεδόν συγκινημένη: "Κάποτε ήτανε χαρά η Αθήνα παιδί μου...  Ήταν χαρά κι ομορφιά!" Της χαμογέλασα δείχνοντας την πίστη μου στα λόγια της αλλά προσπαθώντας να φέρω στο μυαλό μου ευχάριστες εικόνες απ'το κέντρο της πόλης μας, ομολογουμένως, δυσκολεύτηκα.Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων - Σήμερα (12:45μμ)

posted under |

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστο.το καποτε ηταν πολυ παλια.......

Ανώνυμος είπε...

Πάει πάρα πολύς καιρός που η Αθήνα ήταν όμορφη και ευχάριστη πόλη να κυκλοφορείς. Τώρα, ειδικά αν είσαι γυναίκα, δεν μπορείς να περπατήσεις στο κέντρο μόνη... Νιώθω πολύ άσχημα για τους κατοίκους του κέντρου που έχουν χάσει το χαμόγελο και την ελευθερία τους και θυμώνω με την όλη κατάσταση.
Θεωρώ πως δεν είμαι ρατσίστρια αλλά με τον καιρό γίνομαι και δεν μου αρέσει αυτό καθόλου. Η ευθύνη είναι δυστυχώς καθαρά ελληνική και κυρίως πολιτική, οι μετανάστες απλά ζουν και λειτουργούν όπως θα το έκαναν και στην χώρα τους, δεν αλλάζει αυτό.
Είναι από τις πολλές στιγμές που δεν μου αρέσει καθόλου να μένω στην Ελλάδα...
Ακριβή

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments